Франківські університети перейшли на дистанційне навчання


Два івано-франківські державні університети із запровадженням "жовтої" зони карантину перевели навчання онлайн. Ще в одному запровадили змішану форму навчання.

Так, з 23 вересня у Прикарпатському національному університеті та Івано-Франківському національному університеті нафти й газу запроваджена дистанційна форма навчання. Про це йдеться на сайтах навчальних закладів, пише Бліц-Інфо.

В Івано-Франківському медичному університеті повідомили, що продовжують навчальний процес за змішаною формою. Лекції відбуваються дистанційно; практичні, семінарські, консультації, відпрацювання та інші види занять — в аудиторіях, навчально-практичних центрах, клінічних базах із забезпеченням і дотриманням необхідних протиепідемічних правил і заходів як університету, так і лікувальних закладів охорони здоров’я (клінічних баз).

Як зазначає проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи доцент Тарас Кобрин, у виші вакциновані понад 80% працівників. Університет забезпечує усі карантинні вимоги із санітайзерами, провітрюванням тощо. Зважаючи на ситуацію зі зростанням кількості хворих у місті, області і Україні, вирішено зберегти змішаний режим, який діє від початку навчального року.

Нагадаємо, в університетській клініці продовжується вакцинація для профілактики COVID-19. А днями для студентів п’ятого і шостого курсів відбувся дводенний тренінг з вакцинації для профілактики COVID-19.

«Серед студентів почали активну кампанію з вакцинації, переконуємо, бо це ж майбутні медики, — коментує Тарас Кобрин. — Вакцинуватися студенти можуть в університетській клініці і в центрі масової вакцинації на вулиці Целевича. Надалі форма навчання буде залежати від розвитку ситуації в країні».

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!