Франківський університет планує зонування у Ботанічному саду


Відбулася робоча нарада щодо діяльності та розвитку Ботанічного саду Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Про це Бліц-Інфо повідомили в пресслужбі ПНУ.

Під час зустрічі обговорили низку важливих питань. Зокрема, щодо ідеї зонування саду з використанням традицій різних регіонів світу. Особливу увагу учасники зустрічі звернули на екологічне та естетичне виховання молодого покоління, можливість проведення у саду цікавих пізнавальних екскурсій для дітей та батьків міста та регіону.

Також було окреслено конкретні шляхи вирішення питань щодо завершення юридично-правових норм, які стосуються меж Ботанічного саду. 

Нагадаємо, Ботанічний сад Прикарпатського університету  створений на виконання Постанови Верховної Ради України від 22 вересня 1994 року № 177-ВР «Про програму перспективного розвитку заповідної справи в Україні (заповідники)».

Ботанічний сад – це науково- дослідницький структурний підрозділ, у якому проводиться накопичення колекцій рослин з метою їх вивчення, збереження, культивування та акліматизації. Тут проводяться науково-дослідні, навчальні та просвітницькі заходи зі студентами університету, передусім студентами та аспірантами природничого факультету. Зручне місце розташування Ботанічного саду в околиці міста Івано-Франківська має добрі перспективи для розвитку додаткових культурно-просвітницьких заходів для мешканців міста, що передбачено планами стратегічного та тактичного розвитку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!