Франківському депутату дорікнули політичним хамелеонством


Сьогодні в Івано-Франківську пройшло Віче на захисту української мови. На протестну акцію вийшли різні політичні партії, громадські організаці, активісти, учасники АТО та рідні загиблих на сході Героїв. Загалом, кілька сотень небайдужих

Втім, не обійшлось без ексцесів, передає Бліц-Інфо. Під час виступу голова фракції ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді Михайло Королик зауважив, що ця влада дає українцям багато приводів для протестних акцій.

«Що не день, то Слуги, які буцімто йшли захищати українські інтереси, шкодять українцям. І все більше виглядають слугами олігархів. І нічого дивного, що такий недодепутат подає закон проти української мови. Бо сам президент говорить, що немає значення якою мовою говорити і під яким пам’ятником зустрічатися. І чи патріот, чи малорос. Ви уявляєте, аби таке говорив лідер нації у Америці чи Англії? Очевидно, він би на другий день пішов у відставку. Але наш президент вважає це нормальним. Він сам не дотримується своїх обіцянок. Обіцяв піти у відставку, якщо хоч раз порушить закон. І от минулого тижня порушив – забув задекларувати 5 мільйонів. За це передбачена кримінальна відповідальність. Але наш президент вважає, що нічого страшного не сталося. Пам’ятаєте, як вони розповідали, що продаж української землі призведе до багатства українців. І що землею не торгують лише недорозвинуті держави. А всі успішні – торгують. А що «Слуги» роблять сьогодні? Вони хочуть обкласти великими податками кожен гектар української землі. Щоб люди, які мають паї, не маючи змоги заплатити ці податки, були змушені її продати. І зрозуміло, що ця земля піде за безцінь, аби була змога бодай заплатити ці податки. Куди не глянь, на кожному кроці недослуги з нас знущаюся", - зауважив Королик.

Та виступ свободівця перебив депутат міськради, помічник нардепа від "Слуги народу" Ігоря Фріса Володимир Олійник, вимагаючи, аби той говорив лише про мову, а не про політику. Мовляв, не для того зібралися. На це Михайло Королик відповів, що багато посіпак допомогли команді Зеленського прийти до влади, а сьогодні вже перемальовуються під інші політичні бренди.

чора вони привели до влади регіоналів та комуністів, а сьогодні вже перевзувається в стрибку, аби виграти місцеві вибори. Але українці пам'ятають, хто є хто. Тож не вийде швиденько перемалюватися і обдурити людей", - підкреслив свободівець.

Слова свободівця присутні підтримали оплесками. Адже, як відомо, Володимир Олійник представляє у міськраді партію "УКРОП", яка підтримала Зеленського на президентських виборах. Втім, зараз укропівці планують йти на вибори під брендом новоствореної партії "За майбутнє", яку також називають наближеною до олігарха Коломойського. А ще раніше Олійник двічі обирався депутатом від партії "Наша Україна". До слова, виступити Володимиру Олійнику спокійно теж не вдалося, адже присутні скандували "Ганьба!".

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!