Франківців просять підтримати проєкт «Всі ми – різні, проте всі ми – рівні!» для людей з інвалідністю


За кілька днів завершується голосування проєкту «Активні громадяни».

Це програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку, яка реалізується в Україні з 2014 р. Учасники можуть запропонувати її на обласному пітчингу ідею проєкту соціальної дії, яка покращить життя громади у області та отримати кошти на її реалізацію. 

Одним з проєктів. які змагаються за перемогу є проєкт «Всі ми – різні, проте всі ми – рівні!» в Івано-Франківській МТГ, інформує Бліц-Інфо.

Загальний бюджет проєкту 44 479 грн. Дати реалізації вересень – грудень 2021.

Про що цей проєкт?

Карантинні обмеження призвели до дезорієнтації та напруженості серед населення Івано-Франківської ТГ, особливо осіб із інвалідністю. Вони втратили довіру та надію на владу та соціум. Через зміни механізмів реабілітації, надання соціальних гарантій та виплати субсидій і пільг, люди не завжди вчасно можуть отримати необхідне. Більшість громадян не поінформовані щодо можливості отримання соціального захисту, а напрацьовані органами влади методи та канали комунікації не діють.

Мета проєкту – налагодити ефективну комунікацію представників влади з особами і дітьми з інвалідністю та їх законними представниками, провівши семінар-тренінг, створивши і поширивши серію соціальних відеороликів.

У межах проєкту запланований продакшн роликів, що включає відеозйомку прийому громадян з питань забезпечення реабілітацією, надання санаторно-курортної путівки особам з інвалідністю, оформлення їм пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, виплати одноразових матеріальних допомог, прийому та консультації громадських організацій, звернення та консультації громадян щодо оформленням усіх видів соціальних допомог. Також здійснюватиметься поширення таких відео.

Окрім цього, буде проведено семінар-тренінг, що включає обговорення проблемних питань осіб з інвалідністю з працівниками департаменту соціальної політики, майстер-клас і гурткове заняття.

Після проведення семінару-тренінгу між департаментом соціальної політики Івано-Франківської міської ради та представниками громадських організацій, що опікуються питаннями людей з інвалідністю, буде визначено ряд проблемних питань та можливості їх вирішення, надано доступну інформацію щодо соціального захисту, покращено взаєморозуміння. А серія соціальних відеороликів покаже процес звернень осіб з інвалідністю та їх законних представників.

Активне поширення соціальних відеороликів забезпечить безперервність впливу, контроль результатів, адже громадськість отримає зрозумілі, послідовні рекомендації щодо одержання підтримки та допомоги з боку влади.

Проголосувати за цей проєкт можна за посиланням. Голосування закінчиться 1 серпня 2021 року.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!