Франківців закликають переукласти договори на водопостачання


Мешканців Івано-Франківська закликають переукласти договори про надання водопостачання з комунальним підприємством "Івано-Франківськводоекотехпром".

Про це йдеться на сторінці комунпідприємства у соцмережі Facebook.

«Надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах. Тому, згідно з п.4 розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону України" Про житлово-комунальні послуги" просимо мешканців, багатоквартирних будинків до 30 квітня, но не пізніше 1 травня, прийти та укласти договір з КП ВЕТП», - зазначають у підприємстві.

Як розповів у розмові з кореспонденткою Бліц-Інфо прессекретар Водоекотехпрому Володимир Шпег, переукладання договорів вимагає закон, адже змінились умови надання послуг.  Відтак, якщо людина не хоче підписувати договір це може бути підставою для припинення надання послуг.

За словами начальника управління обліку та реалізації послуг КП «Водоекотехпром» Олександра Перестюка, до 30 квітня мешканці всіх будинків, які не перебувають на прямих розрахунках з Водоекотехпромом повинні провести збори та визначитись з  моделлю управління будинком.

«Люди можуть визначити надавачем послуг з централізованого водопостачання як Водоекотехпром, так і управляючу компанію. Також вибирається модель договору, адже їх затверджено п'ять типів. Протокол зборів передається у водоканал. Ті, хто має напряму укладені з нами договори повинні їх до 1 травня переукласти. Якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не оберуть одну з моделей організації договірних відносин між Водоекотехпромом та кожним співвласником будинку після 1 травня буде укладено індивідуальний договір про надання комунальної послуги з урахуванням особливостей», - пояснює Перестюк.

За його словами, франківці також можуть відмовитись від розрахунків напряму та обрати управителя.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!


Теги: