Голова Франківської ОВА пропонує купити житло спортсменам за гроші з обласного бюджету


Голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищик підписала звернення до Івано-Франківської обласної ради щодо виділення грошей для придбання житла для прикарпатських спортсменів – стрибуна з трампліна Євгена Марусяка та легкоатлетки Ганни Шевчук.

Про це повідомили на її facebook-сторінці.

"Підтримуємо наших спортсменів за вагомі досягнення на світових змаганнях 🇺🇦 Підписала звернення до Івано-Франківської обласної ради щодо виділення коштів для придбання житла для прикарпатських чемпіонів – стрибуна з трампліна Євгена Марусяка та легкоатлетки Ганни Шевчук. Йдеться про учасників Олімпіад, які в області очолюють спортивний рейтинг за здобутками на світових змаганнях", - зазначає чиновниця.

Вона додає, що обоє не мають власного житла.

"Наші видатні спортсмени наразі не мають власного житла. Тож сподіваємося, що таку ініціативу підтримає депутатський корпус і буде спрямовано по 750 тис.грн, зокрема й з обласного бюджету, для будівництва чи придбання житла. До речі, в Івано-Франківській області є відповідна цільова соціальна програма розвитку фізичної культури та спорту на 2022-2026 роки та Положення про надання допомоги для вирішення житлово-побутових питань кращим спортсменам та тренерам Івано-Франківської області", - підсумовує Онищук.

Євген Марусяк з Верховинщини - майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України зі стрибків на лижах з трампліна, учасник XXIV зимових Олімпійських ігор у Китаї, учасник Чемпіонату світу зі стрибків на лижах та Європейських ігор, автор національного рекорду зі стрибків на лижах з трампліна на літньому Гран-прі.

Ганна Шевчук з Калуша - майстер спорту України міжнародного класу, член збірної команди України з легкої атлетики, учасниця ХХХІІ літніх Олімпійських ігор у Японії, учасниця Командного чемпіонату Європи зі спортивної ходьби, учасниця чемпіонату світу з легкої атлетики, командного чемпіонату Європи.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!