Голова ІФ облради Василь Скрипничук: Сучасна Україна - це держава кричущої соціальної несправедливості і нерівності між людьми


На Вічовому майдані в обласному центрі Прикарпаття з нагоди 22-річниці Дня Незалежності України, урочисте віче зібрало близько 3 тисяч людей. Привітати з святом громаду іванофранківців прийшли представники духовенства та влади.

Василь Скрипничук голова Івано-Франківської облради, вітаючи з Днем Незалежності громаду міста зазначив, про сучасний стан сьогоднішньої Незалежної держави та її становлення, повідомляє кореспондент «Бліц-Інфо».

За його словами, проголошення незалежності України попало на початок перехідного періоду, суспільно-політичного розвитку.

«В політичній сфері все йде від тоталітаризму, до демократії . В економічній від командної, до ринкової економіки. У соціальній - від людини гвинтеля, до людини активного творця власної долі. У гуманітарній - до класу загальнолюдських цінностей, у міжнародній від суб’єкта до суб’єкта геополітики. В цілому перехід мав би відбутись від становища уламка імперії, до власної державності. Від формальної Незалежності, до реального суверенітету», - наголосив Скрипничук. 

На думку пана Скрипничука, за 22 роки важливою подією став відхід від  монополії комуністичної влади, до багатопартійників.

«Але, на жаль, в нашому суспільстві надалі нема політичної злагоди як між законодавчою так і виконавчою владою та між політичними партіями. Нам  бракує чіткої національної ідеї, а представникам влади та еліти не вистачає справжнього патріотизму», - зазначив Василь Скрипничук.

Крім того, як зазначив у своєму зверненні до іванофранківців голова облради, сьогодні ми маємо державу, економіка якої працює на кілька десятків родин. На вузьку верхівку країни, яка нагадує окупантів, що залюбки  використовують українську націю задля  власного збагачення. 

«Саме у цьому сенсі українська держава і економіка не є Національною. В Україні, на жаль, не сталося відокремлення влади від бізнесу, тому бізнес став владою, або влада прибутковим бізнесом.  Нинішня Україна - це Держава кричущої соціальної несправедливості і нерівності між людьми, у правах та перед законом. До того ж, влада мовчить коли в Україні пропагується люта ненависть до українців та української культури», - зауважив Василь Скрипничук.