Голова Івано-Франківської облради обговорив з Послом Пакистану реабілітацію військових


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан в Україні Надіром Ханом.

Це перший офіційний візит дипломата на Прикарпаття. Під час зустрічі сторони обговорили перспективи співпраці Івано-Франківщини та регіонів Пакистану у сферах освіти, культури, бізнесу і туризму, повідомила Івано-Франківська обласна рада.

"Наша область позиціонується традиційно як туристична і розвиток туристично-рекреаційного потенціалу є нашим пріоритетом. Думаю, що наші Карпати є привабливими для іноземних туристів, в тому числі і з Пакистану. Зі свого боку Пакистан також славиться своїми гірськими вершинами. Сподіваюся, що після завершення війни у мирний час українцям було б цікаво побувати там", - сказав Олександр Сич.

Окрім цього мовилося про переймання досвіду Пакистану в галузі реабілітації військових, які брали участь у бойових діях, та соціальної підтримки родин загиблих.

"Ми також маємо значний досвід в управлінні надзвичайними ситуаціями, зокрема, в частині ліквідації наслідків катастроф. Упродовж останніх десятиліть в нас неодноразово відбувалися природні катаклізми, тому ця сфера вже добре розвинена. Думаю, що обміном досвідом в цій галузі міг би бути корисним", - відзначив Надір Хан.

Під час перебування на Прикарпатті дипломат також планує відвідати Івано-Франківський національний медичний університет та ознайомитися з роботою інноваційного центру Промприлад.Реновація.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!