Громадські активісти активно допомагають дільничним інспекторам


З метою сприяння правоохоронним органам у запобіганні та припиненні адміністративних правопорушень та злочинів, для захисту життя та здоров’я громадян, інтересів суспільства і держави від протиправних посягань та для виконання інших завдань, в місті Івано-Франківську діє громадське формування з охорони громадського порядку «Штаб».

На території м. Івано-Франківська зареєстровано тридцять дев’ять громадських формувань з охорони громадського порядку, в яких 539 громадських помічників, які тісно співпрацюють із дільничними інспекторами міліції у виконанні покладених завдань перед працівниками міліції. Така співпраця полягає в забезпеченні громадського порядку і громадської безпеки, запобіганні адміністративним проступкам та злочинам в обласному центрі, пише АП

Члени громадських формувань щоденно залучаються до охорони громадського порядку під час проведення масових заходів, забезпечення правопорядку в місті Івано-Франківську у вечірній час, а також допомагають дільничним інспекторам міліції у виявленні та припиненні несанкціонованої (стихійної) торгівлі. Щоденно до забезпечення правопорядку на вулицях міста спільно з працівниками міліції заступають в середньому 8 членів із 4 громадських формувань.

У селах Івано-Франківської міської ради, а саме Вовчинцях, Крихівцях, Угорниках, Микитинцях, Хриплині, діють громадські формування з охорони громадського порядку чисельністю 75 осіб. Громадські пункти розміщені у приміщенні відповідних сільських рад та забезпечені зв’язком. Громадські помічники спільно з працівниками відділу дільничних інспекторів міліції Івано-Франківського Міського Відділу УМВС забезпечують охорону громадського порядку під час проведення масових розважальних і культурно-спортивних заходів.

Така добровільна співпраця громадян та дільничних інспекторів міліції є вкрай важливою, оскільки громадські помічники інформують міліцію про вчинені або ті, що готуються, злочини; місця зосередження злочинних угрупувань; сприяють у виявленні і розкритті злочинів; у захисті інтересів держави та громадян від протиправних посягань та в ряді інших факторів, що безумовно, допомагає міліції виконувати покладені на неї завдання та обов’язки.

Зокрема, забезпечення особистої безпеки громадян, захист їх прав, свобод та законних інтересів. Таким чином, взаємодія міліції, зокрема дільничних інспекторів, з населенням та громадськими формуваннями, безумовно позитивно впливають на ефективність роботи у сфері профілактики правопорушень, оскільки така взаємодія є однією з важливих умов успішного вирішення поставлених перед органами внутрішніх справ завдань щодо посилення боротьби зі злочинністю та зміцнення правопорядку