Ідеальне джерело вітаміну C: аґрус на Центральному ринку


Літо завжди радує нас розмаїттям свіжих ягід, які, як правило, не лише смачні, а й корисні. Вони – джерело вітамінів та мікроелементів, стеринів, органічних кислот. Застосовуються для покращення травлення, профілактики та лікування численних захворювань, в тому числі раку.

І хоч ми заготовлюємо ягоди на зиму – заморожуємо, засушуємо, робимо варення, але, щоб користь відчувалася в повному обсязі, краще їсти їх свіжими. І якщо не завжди є можливість поїхати у ліс чи село, купити ці смаколики завжди можна на Центральному ринку Івано-Франківська. Там зараз фруктово-ягідний рай. 

На прилавках можна знайти ожину, малину, кавун і диню, абрикоси і персики, яблука, лохину, черешні і, віднедавна, ще й аґрус.

«Ягоди аґрусу можуть бути зеленими, жовтими і червоними, а на смак – кисло-солодкі, – розповідає продавчиня Ірина. – Я більше люблю зелені, бо там більше кислинки, а відповідно і користі».

Аґрус містить рутин, вітаміни С, В1, РР, провітамін А, багато пектинів, клітковини, дубильних речовин, мікро- і макроелементів (солей кальцію, калію, фосфору і заліза). Заліза в складі ягід аґрусу більше, ніж у яблуках, за вмістом вітаміну С аґрус поступається тільки чорній смородині. 

Свіжі ягоди корисні людям, які мають зайву вагу. Для любителів сидіти на дієтах аґрус може стати одним з смачних продуктів для розвантажувальних днів.

Плоди вживають свіжими або готують з ягід варення, джеми, конфітюри, желе, мармелад, начинки для цукерок, печуть пироги, варять киселі і компоти. 

Завітайте на Центральний ринок, тут Ви обов’язково знайдете все необхідне до столу та ще й за доступними цінами.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!