Ідея для відпустки: топ-5 нестандартних напрямків в Україні


Аналітики розповіли, в які незвичайні місця України можна поїхати цього літа, і скільки коштує орендувати житло поблизу з діапазоном цін 380 — 1 000 грн. Серед цікавих локацій: Олешківські піски на Херсонщині, давньогрецький поліс у Миколаївській області і найдовша гіпсова печера світу в Тернопільській.

Літо та відпустка в період закритих кордонів — це шанс пізнати нашу країну краще, адже вона приховує у собі величезну кількість пам'яток, часто не таких відомих, ніж закордонні, але не менш мальовничих. А соціальна дистанція та бажання досліджувати нові місця зроблять ваш відпочинок безпечним і наповненим враженнями.

Умань та Буцький каньйон

У напрямку Умані більше цікавих місць, ніж може здатися. Це місто варто відвідати в першу чергу заради дендропарку "Софіївка". При цьому сама по собі Умань зберігає багату історію, і прогулянка нею нудною точно не здасться.

Всього в годині їзди від міста, поруч із смт Буки, знаходиться мальовничий Буцький каньйон, екскурсія яким запам'ятається вам надовго. Зупинитися ж можна в самій Умані: на OLX Нерухомість за травень і червень було понад 60 варіантів подобової оренди квартир. Одно-, дво- та навіть трикімнатку можна винайняти в середньому за 500 грн на добу, а будинок обійдеться у 800 грн/день.

Херсонська область

З туристичної точки зору Херсонська область — це не лише морські курорти. Навпаки, ця степова частина країни славиться одними з найбільш унікальних локацій не тільки України, але і Європи.

Тут можна поспостерігати за рідкісними тваринами в природному середовищі проживання, відвідавши біосферний заповідник Асканія-Нова (записатися на екскурсію варто заздалегідь), побувати в одному з найбільших піщаних масивів Європи — Олешківських пісках і запам'ятати на все життя приголомшливі види з вершин Станіславських круч на березі Дніпро-Бузького лиману.

Щоб подивитися всі визначні пам'ятки області, територіально найзручніше зупинитися у самому Херсоні, де за останні два місяці здавали в оренду понад 170 варіантів квартир. Однокімнатна обійдеться в середньому 450 грн/доба, дво- та трикімнатна — 550 грн. Будинок буде коштувати приблизно 1 000 грн/день.

Миколаївська область

Сусідня Миколаївська область зможе здивувати вас не менше, адже тут знаходяться розкопки античного міста та центру однойменної давньогрецької колонії, заснованої у 7 столітті до н.е. — Ольвії, яка тепер носить статус національного заповідника. Знаходиться він на березі Дніпро-Бузького лиману, біля села Парутине.

Ще однією унікальною пам'яткою області є Актовський каньйон, розташований поруч з однойменним селом. Місцеві пейзажі можна назвати не інакше як дивом природи, висота скель тут деколи сягає 40-50 метрів. Оскільки місць для проживання біля цих локацій ще немає, зручно зупинитися у Миколаєві, де за даними OLX Нерухомість, за два останніх місяці можна було знайти понад 220 варіантів подобової оренди квартир. Однокімнатку пропонують за 380 грн/доба, двокімнатку — за 500 грн, а трикімнатку — за 900 грн. Якщо ж їхати великою компанією, можна винайняти будинок за 800 грн/день.

Тернопільська область

Центр області, "файний" Тернопіль, сам по собі місце, де є що подивитися. Буде цікаво зупинитись у місті і подорожувати визначними локаціями регіону. До приїзду можна орендувати житло, вибравши квартиру "до душі" з понад 100 варіантів: однокімнатна коштує в середньому 500 грн/доба, а дво- та трикімнатна — 600 грн.

Тернопільщина багата як надзвичайно гарними замками, що зберігають таємниці століть, так і природними пам'ятками. Перші, наприклад, можна відвідати в Збаражі та Скалаті. Серед нерукотворних же "родзинок" області: Дністровський каньйон в районі містечка Заліщики, Джуринський водоспад, Оптимістична печера — найдовша гіпсова печера світу. До речі, всі три локації знаходяться досить недалеко одна від одної.

Чернігівська область

Не залишить байдужим і поїздка до Чернігівської області. Тут розташована й колишня козацька столиця Батурин, з палацом Кирила Розумовського і цитаделлю, і національний заповідник Качанівка, створений на основі палацового ансамблю та парку. Поринути в красу природи Полісся можна у Міжрічинському природному парку, а Блакитні озера поруч із селом Олешня запам'ятаються своєю чистою джерельною водою.

Помандрувати областю можна, оселившись у Чернігові — цьому історичному центру теж є що показати. Вистачає тут і житла під оренду — понад 270 квартир за травень і червень. Однокімнатки здають в середньому за 400 грн/доба, двокімнатки — за 500 грн, а трикімнатки — за 650 грн. Будинок буде коштувати приблизно 750 грн/день.

 



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!