Івано-Франківська обласна філармонія має нового керівника


Під час сесії 19 квітня Івано-Франківська обласна рада підтримала призначення на посаду директора обласної філармонії імені Іри Маланюк диригента камерного хору "Воскресіння" Володимира Рудницького.

Нагадаємо, 16 лютого депутати не підтримали кандидатуру Володимира Рудницького на посаду керівника філармонії, мотивуючи це його замалим досвідом на керівних посадах.  Відтак, питання винесли на розгляд депутатського корпусу вдруге, при тому, не подавши депутатам проєкту рішенням.

"Кажіть, кого рекомендуєте призначити, бо в нас у проєкті прізвища нема", - дорікнув голова облради Олександр Сич.

Начальниця управління культури, національностей та релігій ОДА Тетяна Бойко відповіла, що кандидат той самий - Володимир Рудницький. 

Під час обговорення депутат Роман Ткач звернувся до голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук з проханням запевнити, що Володимир Рудницький справиться з такою посадою.

"У мене немає питань до доповідачки, але є до вас. Ви вдруге подаєте цю кандидатуру. Я знаю, що певні кроки були зроблені і наші зауваження враховані, але ситуація неоднозначна, у колективі є різні думки. Ми проголосуємо, але нам головне розвиток і спокійне функціонування комунального закладу", - звернувся Роман Ткач.

Світлана Онищук запевнила, що Володимир Рудницький з посадою справиться, а допомагатиме йому вже екс-керівник філармонії Василь Тимків. Йому запропонували посаду комерційного директора. За словами голови ОВА, Тимків не бажає більше очолювати філармонію, але готовий "підставити плече" молодому колезі. 

"Обоє погодилися працювати разом та розвивати обласну філармонію, залучати міжнародні гранти. Будь-який заклад треба вдосконалювати. Переконана, що досвід та молодість цьому сприятимуть якнайкраще і дасть новий поштовх для розвитку філармонії", - відзначила Світлана Онищук. 

У підсумку обласна рада підтримала призначення Володимира Рудницького на посаду директора Івано-Франківської обласної філармонії імені Іри Маланюк. 55 депутатів - "ЗА". 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!