Івано-Франківська обласна рада закликає Зеленського присвоїти звання Героя України Ірині Фаріон


20 вересня Івано-Франківська обласна рада зібралась на чергову сесію.

Під час засідання депутатський корпус розглянув близько 40-ка питань, передає "Бліц-Інфо". Серед іншого, обласна рада звернулась до президента України Володимира Зеленського щодо посмертного присвоєння звання "Герой України" Ірині Фаріон. 

Як відзначив голова фракції ВО "Свобода" в обласній раді Ігор Дебенко, справа життя Ірини Фаріон – становлення української мови й культури в українському суспільстві, повернення величних постатей в українську історію та боротьба зі змосковщенням у всіх його проявах.

"Наукова спадщина та просвітницька діяльність Ірини Фаріон – це фундаментальні засади для формування україноцентричного світогляду теперішніх та прийдешніх поколінь українців.

Попри численні погрози та ворожу пропаганду Ірина Фаріон продовжувала світоглядну боротьбу за українську мову та національну ідентичність. У період російсько-української війни у її вбивстві, окрім москви, зацікавленими були також представники п’ятої колони – проросійські сили та їх агенти всередині нашої держави.

Немає сумніву, що вбивство Ірини Фаріон – це розправа за її національні погляди, за активну проукраїнську діяльність, за безкомпромісність у питаннях збереження, розвитку та утвердження державної мови.

То був не просто постріл в Ірину Фаріон – ворог продемонстрував нам, як він може змусити мовчати українців, яких не спроможний підкорити силою. Це – зухвалий злочин проти українців й Української держави! Надзвичайно важливо, аби всі особи, причетні до вбивства, були встановлені, затримані та притягнуті до відповідальності перед законом", - наголосив Ігор Дебенко.

Немає опису.

Відтак, Івано-Франківська обласна рада закликала президента України присвоїти Ірині Фаріон звання "Герой України" (посмертно).

Нагадаємо, 19 липня 2024 року у Львові біля власного помешкання пострілом у скроню вбили Ірину Фаріон – професорку, докторку філологічних наук, відому професійно-інтелектуальну діячку українського освітнього, культурного та політико-націоналістичного руху, народну депутатку України VII скликання, депутатку Львівської обласної ради V-VI скликань.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!