Івано-Франківська облрада збереться на позачергову сесію проти “тарифного геноциду”


Голова Івано-Франківської обласної ради, заступник ВО «Свобода» Олександр Сич підписав розпорядження про скликання позачергової сесії на 20 січня, 2021 року.

На розгляд винесено єдине питання  – звернення до центральних органів влади щодо недопущення підвищення тарифів на газ, на транспортування газу, на електроенергію. Про це повідомила прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода".

Попередньо голова Івано-Франківської облради Олександр Сич провів зустріч з представниками всіх фракцій. За результатами, готовність підтримати звернення висловили більшість політичних сил в обласній раді.

Тож, Івано-Франківська обласна рада вимагатиме:

  1. Запровадити мораторій терміном на один рік на дію всіх постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, якими з 1 січня 2021 року було підвищено тарифи на газ та його доставку, електроенергію, опалення, гарячу воду.
  2. За час дії мораторію розробити чіткий та адекватний механізм функціонування ринку газу в Україні, який виключатиме можливість будь-яких зловживань постачальниками природного монопольного становища, яке призводить до підвищення цін для населення.
  3. Підготувати та ухвалити відповідні зміни до Державного бюджету України на 2021 рік, якими передбачити виділення достатнього розміру коштів для покриття потреб соціально незахищених верств населення у пільгах та субсидіях.
  4. Здійснити перевірку законності та обґрунтованості збільшення вартості енергоносіїв, прийнятих відповідно до постанов Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
  5. Верховній Раді України в найкоротші строки розробити та прийняти закон про впровадження єдиної державної системи моніторингу виробництва, постачання, транспортування, споживання та оплати за паливно-енергетичні ресурси і комунальні послуги.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!