Івано-Франківська облрада звернулась до Кабміну через харчування воїнів у лікарнях


Івано-Франківська обласна рада звернулась до Кабінету міністрів о Кабінету Міністрів України щодо забезпечення покращеного харчування військовослужбовців під час лікування та реабілітації.

Як зазначив доповідач - голова фракції “Батьківщина” Василь Мельничук, у  серпні Кабмін прийняв постанову, яка передбачає укладення договорів між замовниками і закладами охорони здоров’я, в яких військовослужбовці отримують медичну та реабілітаційну допомогу. За цими договорами, лікарні та санаторії зможуть отримувати з держбюджету відшкодування за покращене харчування воїнів, які перебувають на лікуванні та реабілітації.

"Замовник щомісяця повинен відшкодовувати медичним закладам витрати на покращення харчування військовослужбовців відповідно до формули, а лікувальні заклади отримують можливість суттєво покращити якість харчування наших захисників. Втім, станом на 17 вересня 2024 року жоден комунальний заклад охорони здоров’я Івано-Франківщини не підписав із замовником такий договір. 

З огляду на викладене, вимагаємо від Кабінету Міністрів України негайно зобов’язати відповідних замовників ініціювати укладення договорів з медичними закладами щодо забезпечення наших захисників якісним і повноцінним харчуванням", - йдеться у зверненні обласної ради.  

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!