Івано-франківський залізничний вокзал зроблять доступнішим для інвалідів


Львівська залізниця запланувала покращити умови для доступу інвалідів до 18 вокзалів та станцій. Серед них - є й прикарпатські.

У наступному році залізничники Львівської магістралі продовжуватимуть працювати над створенням належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури. Згідно з галузевою та урядовою програмами, заходи планують втілити на території 18 вокзалів та станцій в усіх семи областях західної України.

Умови для комфортного користування туалетними кімнатами планують облаштувати на вокзалах станції Броди, Стрий, Мостиська-2, Дрогобич, Здолбунів, Мукачеве та Рогатин. Також у Стрию, Мостиськах-2, Дрогобичі, Хусті, Маневичах, Ківерцях та Ясині встановлять пандуси на пасажирських платформах та при вході в зали очікування.

На станціях Ковель, Здолбунів, Сарни та Мукачеве влаштують спеціальне ознакування (піктограми) з напрямками руху для маломобільних груп населення, а в Тернополі та Ковелі нанесуть контрастні позначення для людей з вадами зору.

В Івано-Франківську планують понизити бордюри пішохідного тротуару для безперешкодного потрапляння людей на візках до вокзалу, в Ужгороді та Чернівцях передбачать додаткові місця для паркування інвалідів поблизу вокзалів.