Кабмін затвердив Матрицю реформ. Шмигаль пояснив, в чому вона полягає


Кабінет міністрів затвердив Матрицю реформ, а також порядок моніторингу виконання наданих Україні міжнародними партнерами рекомендацій та умов.

Як розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, Матриця реформ є великим планом змін, який повинен систематизувати реформи.

А також включити:

офіційно затверджені рекомендації та документи Європейської комісії;

структурні маяки Міжнародного валютного фонду (МВФ);

план за програмою Ukraine Facility;

умови Світового банку.

"Бо є чітка пріоритетність, послідовність та оцінка впливу від кожної реформи на зростання нашої економіки та відновлення нашої країни. Ця матриця була створена за сприяння Світового банку, а передбачені реформи були проаналізовані за методологією Центру зростання Гарвардського університету", - додав прем'єр.

Протягом поточного року, за словами Шмигаля, Україна готується зробити більше 200 реформ. Наразі вже сформовано близько 400 індикаторів їх реалізації.

Як зазначається, у Матрицю реформ закладені важливі пріоритети:

макроекономічні політики. Це база для відновлення економіки та фінансової стійкості;

інституційні зміни. Мова йде про антикорупційну боротьбу, реформу правоохоронних органів, підвищення спроможностей України та регіональних інституцій;

структурні реформи. Мова йде про політики, що пов'язані з людським капіталом, а також заходи щодо спрощення торгівлі та покращення бізнес-середовища.

"Сьогодні ми також запускаємо спеціальний вебпортал, де зібрані всі індикатори, зміст реформ, графік їх виконання", - додав він.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!