Калушанина, який скакав по машині й атакував водія, оштрафували на 8500 гривень


Калуський міськрайонний суд виніс вирок у кримінальному провадженні щодо обвинувачення чоловіка в хуліганстві.

Злочин було вчинено 6 червня минулого року. Близько 20.00 компанія з трьох осіб, серед них і обвинувачений, проходили по вул. Грушевського в напрямку вул. Бандери та перетинала проїжджу частину дороги на вул. Гірника. Водночас із вул. Грушевського на вул. Гірника рухався автомобіль марки ВАЗ 1118, який зупинився, даючи дорогу пішоходам, інформують "Вікна".

Тоді обвинувачений, використавши незначний привід, зокрема те, що, на його думку, водій створив аварійну ситуацію, в присутності очевидців підбіг до автомобіля та через вікно дверей наніс водію декілька ударів по голові. Водій намагався вийти з автомобіля, але хуліган не зупинився і, схопивши обома руками дверцята, наніс ними удар по тілу та руках водія. Коли водій вийшов, то отримав удари кулаками рук по тулубу, а також удар ногою в живіт. Але і після цього зловмисник не припинив свої дії, а вистрибнув на автомобіль та стрибав по ньому.

Як випливає з оприлюдненого вироку суду, обвинувачений в судовому засіданні вину у пред'явленому обвинуваченні визнав повністю, розкаявся у вчиненому та просив суворо його не карати. Як доказ у суді були надані відеоматеріали з камер спостереження, які зафіксували побиття. Також на місці злочину виявили і вилучили ніж, який, щоправда, не належить до холодної зброї, а є господарсько-побутовим.

Суд дійшов висновку, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливі без ізоляції його від суспільства та обрав йому покарання у виді штрафу — 8500 гривень.

Крім того, зловмисник має сплатити потерпілому 2400 гривень матеріальної шкоди, 2000 гривень моральної шкоди, а також витрати на правничу допомогу в розмірі 10 000 гривень. А також відшкодувати державі 1256,08 гривні витрат за проведення експертиз.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!