Калушанка народила дитину вдома й відмовилася показати її лікареві


На адресу служби у справах дітей надійшло повідомлення від лікаря-педіатра КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради» про те, що мати з малолітньою дитиною, 2021 року народження, не навідується на планові огляди.

За інформацією від лікаря-педіатра дитина була народжена в домашніх умовах. Мати з дитиною неодноразово було запрошено на прийом до лікаря для огляду, однак мати на огляди не з’являлася, також відмовлялася від огляду дитини на дому, мотивуючи це різними причинами, зокрема, що вони фактично проживають у селі, за місцем проживання двері не відчиняли, інформує Служба у справах дітей Калуської міської ради.

15.07.2021 мати вперше прийшла на прийом з дитиною в КНП «Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Калуської міської ради». При огляді у дитини виявлено білково-енергетичну недостатність ІІ ступеня, дефіцит маси тіла 30%. Матері дали електронні направлення до вузьких спеціалістів та лабораторні обстеження, однак мати рекомендації лікаря не виконувала, на зв'язок не виходила .

Служба у справах дітей Калуської міської ради відреагувала на звернення і побувала за місцем проживання сім’ї спільно з лікарем-педіатром. Обстеживши умови проживання комісією встановлено, що санітарно-гігієнічні умови проживання сім’ї незадовільні – в помешканні безлад, чорна цвіль на стінах та стелі, не працює система водовідведення.

Працівники служби у справах дітей провели з батьками профілактичні заходи щодо належного виконання батьківських обов’язків, наголошено про необхідності приведення квартири в належний стан. Батьків попереджено про адміністративну та кримінальну відповідальність за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків. За результатами обстеження та направленням педіатра матір дитиною було терміново госпіталізовано до дитячої лікарні КНП «Калуська ЦРЛ». Прийнято рішення направити сім’ю під соціальний супровід та підготовлено подання в поліцію щодо притягнення батьків малолітньої дитини до відповідальності.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!