Калуський ЦНАП розпочав видачу “Карток калушанина”


У Калуському центрі надання адміністративних послуг розпочали видачу карток калушанина.

Наразі видали вже близько 100 штук. Як проходить процес видачі карток, які модулі вона міститиме та скільки карток ще потрібно закупити розглядали депутати Калуської міської ради в ході чергового сесійного засідання, пише РАІ.

Основною метою запровадження багатофункціональної електронної картки калушанина є покращення якості надання соціальних послуг на теренах Калуської громади. На початку впровадження картка міститиме ідентифікаційний та соціальний модулі, що включатиме ідентифікаційні дані власника картки, інформацію про перелік пільг та доплат, на які має право громадянин, та забезпечуватиме доступ до персональної інформації через особистий кабінет.

Міститиме картка і транспортний модуль, що передбачає можливість оплати проїзду в міському пасажирському транспорті. Крім цього, вже розпочали розробку дорожньої карти для введення шкільного модуля.

Управління економічного розвитку міста закупило 10 тис. карток калушанина на суму понад 140 тис. гривень, чиновники кажуть – зекономили при цьому 60 тис. гривень . Цю суму депутати вирішили передати управлінню освіти для придбання частини карток для школярів початкової ланки. 

У перспективі картку калушанина зможуть отримати усі охочі мешканці громади,  а також у міській раді планують нарощувати її функціонал. Зокрема, окрім транспортного і освітнього модуля, буде медичний та платіжний (можливість оплатити комунальні послуги), тощо.На думку депутата Калуської міської ради Петра Білінського, запровадження картки калушанина –  правильний крок , оскільки це насамперед облік та економія бюджетних коштів.

У результаті обговорення депутати внесли зміни до Програми підтримки малого і середнього підприємництва на 2021-2022 роки. Бюджет програми збільшили на 600 тис. гривень — до 1 млн 894 тис. гривень. Кошти виділили на закупівлю пластикових карток з безконтактним чіпом. Загалом цьогоріч і до середини наступного року у Калуській ТГ планують видати до 10-15 тис карток.



Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!