Калуський важкоатлет Володимир Щавінський посів п’яте місце в Кубку України


2-7 березня в Луцьку пройшов Кубок України з важкої атлетики серед чоловіків та жінок. Упродовж п’яти днів на помості обласної ДЮСШ «Колос» нагороди національних змагань виборювали кращі спортсмени України, які мали виконаний норматив не нижче кандидата у майстри спорту.

У складі збірної Івано-Франківської області брав участь у Кубку України вихованець тренера-викладача Калуської ДЮСШ «Сокіл» Ігоря Стечака, 19-річний мешканець села Копанки, майстер спорту України Володимир Щавінський. Наш земляк виступав у ваговій категорії до 73 кг і посів п’яте місце, піднявши в сумі двоборства вагу 264 кг (ривок – 118 кг + поштовх – 146 кг), пише Нафтохімік - Калуш.

Це не найкращий результат Володимира у цій ваговій категорії. Однак його тренер вважає, що спортсмен юніорського віку виступив у Луцьку досить вдало.

– Через посилення карантинних обмежень у зв’язку поширенням коронавірусної хвороби Володимир не мав можливості належно підготуватися до цих змагань, – говорить Ігор Стечак. – Він навіть досить сильно похудав, бо раніше на офіційних змаганнях уже виступав у важчій ваговій категорії – до 81 кг. Однак результатом Володимира, здобутим у Луцьку, я в принципі задоволений. Якби не по одній невдалій спробі в кожній вправі, в яких не підняв заявлену вагу через допущені незначні технічні помилки, він міг би посісти четверте місце. Та на цьому Кубку України мій вихованець із поставленим перед ним завданням впорався. У ваговій категорії до 73 кг він на 4 кг перевиконав норматив майстра спорту України й здобув залікові очки для Івано-Франківської обласної федерації важкої атлетики.

За словами Ігоря Стечака, цього місяця на Володимира Щавінського очікують ще одні важливі всеукраїнські змагання. 22-27 березня в Чернігові проводитиметься чемпіонат України з важкої атлетики серед юніорів до 20 років. На ньому його вихованець постарається покращити своє досягнення в Луцьку та здобути медаль.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!