Карітас допоможе прикарпатцям, які опинилися у скруті через спалах COVID-19


Карітас Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ розпочав проєкт з надання допомоги людям, які опинилися у складному становищі через спалах COVID-19.

Проєкт триватиме три місяці. За цей час благодійна організація надасть допомогу тим людям, у яких погіршився матеріальний стан через епідемію, повідомляє пресслужба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

На допомогу можуть розраховувати найвразливіші верстви населення. Це люди з І групою інвалідності, самотні  літні люди  віком від 75 років, вдови, які самостійно виховують дітей, багатодітні сім'ї, які перебувають на обліку соціальних служб як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, особи з  числа сиріт та дітей позбавлених  батьківського піклування, які опинилися в складних життєвих обставинах та люди з підтвердженою інфекцією COVID-19.

Допомога охопить мешканців Брошнів-Осадської ОТГ, Верхнянської ОТГ, Заболотівської ОТГ, Рожнівської ОТГ, Тлумацької ОТГ, Войнилівської ОТГ, Олешанської, Витвицької ОТГ та мешканці Рожнятівського району.Також допомогу отримають медичні працівники м. Івано-Франківськ з діагностованою інфекцією COVID-19.

Наразі працівники Карітасу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ відвідують людей в ОТГ та з'ясовують їхні потреби. Мета проєкту  – зменшити вплив негативних наслідків пандемії на життєдіяльність найвразливіших верстви населення та задовільнити їхні основні потреби.

"Ми завжди намагаємося реагувати на ті виклики, які виникають суспільстві і де потрібна допомога людям, зараз – це поширення COVID-19, – говорить директор Карітасу Івано-Франківська отець Володимир Чорній, – деякі люди втратили роботу через карантинні заходи, деякі змушені піти у відпустки, не всі люди мають достатньо заощаджень, аби утримувати сім'ї тривалий час без додаткових надходжень, тому ми підтримаємо тих, хто найбільше цього потребує".

Люди отримають допомогу у вигляді продуктових наборів та засобів гігієни. 

Допомога здійснюється в рамках проєкту "Реагування на надзвичайну ситуацію в окремих регіонах України", пов'язане зі спалахом COVID-19 за фінансової підтримки Карітас Інтернаціоналіс.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!