"Хащі" показали маловідому Галичину без косметики (ВІДЕО)


Проект "Хащі" опублікував чергове відео зникаючої України.

Цього разу дослідники показали Галичину -  без косметики та яскравих барв, депресивну, з порожніми сільськими хатами, маловідому.

"Галичина - історико-географічна область на заході України, сході Польщі та Словаччини. В Україні до Галичини прийнято відносити Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області. В цих регіонах на фоні східніших областей практично неможливо знайти мертві чи вимираючі села, економічний рівень населених пунктів тут теж значно вищий ніж в іншій Україні. Дещо інші також архітектура, мова, традиції та ландшафти. Чому ж сталося так що на умовній Чернігівщині та Хмельниччині села пропадають десятками, а у Галичині вони живуть та розвиваються? Чи все ж таки тут є місця котрі життя покидає? Чи є в цьому процесі втручання Бога, імперій та самої природи? Відповідь на ці всі питання проєкт Хащі шукав у пішій експедиції по Галичині, крім цього ми знайшли колиску повстанців, хату націоналіста, хату в котрій можливо жив Роман Шухевич, кобилу Ракель її п’яного фірмана, могили розкопані заради золота. Що ж, полетіли! Буде цікаво", - йдеться в анонсі відео.

"Хащі" – відеопроект котрий дозволяє та навіть змушує поглянути на Україну по іншому, проєкт котрий показує провінційне українське закулісся якого зазвичай всі інші уникають, соромляться чи просто не помічають.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!