Хуртовини та ожеледиця: Прикарпатців закликають сидіти вдома


На Івано-Франківщині протягом доби лютуватиме негода. Відтак, в області оголосили штормове попередження.

Служба автомобільних доріг в області на своїй сторінці у Фейсбук закликала прикарпатців без нагальної потреби не виїжджати на великі відстані. Адже можливе введення обмеження в русі транспорту, пише Бліц-Інфо. 

"Станом на 6:00 11 лютого проїзд дорогами державного значення в межах Івано-Франківської області забезпечений. Погодні умови ускладнені через значні снігопади. Механізовані загони працюють на всіх дорогах державного значення. Задіяна вся наявна спецтехніка. Особлива увага - гірським перевалам, спускам-підйомам, поворотам", - кажуть в САД.

Дорожники наголосили, що протягом ночі чистили проїзні частини автодоріг від снігу та обробляли протиожеледними матеріалами. Втім, снігопад не припиняється, тож роботи тривають.

Як інформує управління ДСНС в Івано-Франківській області, протягом доби 11 лютого по області та місту очікується значний сніг, мокрий сніг, ожеледь, хуртовина, налипання мокрого снігу, пориви північно-західного вітру 15-20 м/с, на дорогах області та міста збережеться ожеледиця.  1 рівень небезпечності, жовтий. В Карпатах – сильний дощ та мокрий сніг. На дорогах очікується ожеледиця, приріст снігу 10-20 см. Такі погодні умови відповідають І - жовтому, в Карпатах – ІІ, помаранчевому рівню небезпеки.

З 12 лютого очікується значне зниження температури: вночі до 9-16, вдень до 7-13 морозу. 15-18 лютого – без істотних опадів, подальше зниження температури на 4-8 градусів. Такі погодні умови призведуть до перебоїв енергопостачання окремих населених пунктів та порушення, на окремих ділянках доріг – до припинення руху транспорту.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!