Кінза: китайський еліксир здоров'я


Ось практично і настало літо. А це означає, що ми нарешті зможемо потішити себе свіжими салатами, які просто не можна уявити без зелені.

Особливо без кінзи, яка також відома під назвами «китайська петрушка» і «коріандр». Ще в Стародавньому Китаї до кінзи ставилися з особливою пошаною, адже вона має практично чудодійні властивості, йдеться на сайті Центрального ринку

Перш за все, варто згадати, що кінза багата на різні олії, які покращують роботу травної системи. Наприклад, вона стимулює апетит та знімає запалення, яке можуть спричинити деякі продукти. На додачу до цього, у цій рослині міститься багато вітамінів, особливо вітамінів A та K, але також B, C, і E.

Та це ще не все! У кінзі міститься багато інших поживних речовин та мінералів, таких як кальцій, калій, магній та фосфор. Вона сприяє виведенню важких металів з організму: вона чіпляється до цих токсичних речовин і пришвидшує процес їх виведення через сечу або піт.

Ця зелень покращує склад крові, роботу серцевого м'яза і зміцнює стінки судин. У цій ароматній рослині містяться вітаміни різних груп, амінокислоти та мінерали.

Щоденне вживання невеликої кількості кінзи здатне налагодити роботу травного тракту, відновити нервову систему, а також очистити організм від шлаків та холестерину. Крім того, кінза здатна поліпшити пам'ять.

Листя кінзи допоможе навіть ліквідувати наслідки похмілля. А якщо пожувати насіння, неприємний запах зникне. Коріандр найчастіше використовують у східній кухні, а також в народній медицині. Багато хто вважає, що він може очищати кишечник від шкідливих бактерій.

Кінза також полегшує депресивні стани, заспокоює нервову систему і працює як болезаспокійливий засіб. А щоб вилікувати прояви алергії і зняти свербіж або вивести токсини з організму, варто приготувати чай з кінзи.

Отож, за кінзою та іншою смачною та поживною зеленню слід іти на Центральний ринок, адже ціни тут нижчі ніж в супермаркетах, а городина щодня свіжа.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!