Комунальники з Франківська відправились на Донеччину будувати фортифікації


Франківські комунальники вчергове вирушили на схід. Там працівники підприємств нашої громади виконуватимуть роботи із будівництва захисних та фортифікаційних споруд.

Водій тролейбуса КП «Електроавтотранс» Ігор Ніселовський вирушає на схід із такою важливою місією вже вшосте. Каже, робота нелегка, однак робити її хтось мусить, йдеться на сайті міського голови. 

«Дерев’яні конструкції робили, бетонні конструкції, окопи робили. Тяжка, в нас завжди тяжка праця. Працювали. Без вихідних, на спеці, під обстрілами. Хтось мусить це робити. Як не ми, то хто? Це командна робота, треба триматися купи і треба вернутися назад неушкодженими і зробити ту роботу, яка на нас поставлена», - водій тролейбуса КП «Електроавтотранс» Ігор Ніселовський.

Командою робота йтиме в комунальників швидше – впевнений працівник «Комфортного дому» Роман Орловський. Чоловік їде не вперше, втім запевняє, попри ризики та постійні обстріли там панує атмосфера злагодженості та підтримки.

«Це вже моя 5-та поїздка. Настрій хороший, бо більше половини колективу – це старі друзі, з якими ми вже пройшли багато. Є кому довірити, при будь-яких обставинах я знаю, що ці хлопці поведуть себе достойно. Приємно завжди їх зустрічати, бо, як правило, кожен працює по своїх підприємствах, дуже рідко бачимось. Тут в нас буде місяць, можливості спілкуватись, бути поряд, згадувати старі жарти і це приємна атмосфера», - працівник управляючої компанії «Комфортний дім» Роман Орловський.

Для когось це вже п’ята чи шоста поїздка, після ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС та будівництва захисних споруд на Донеччині. Хтось вирушає у таку поїздку вперше. Микола Малецький з ЛРЗ впевнений, якщо вмієш та знаєш як – треба робити. Особливо в час, коли допомога вкрай необхідна нашим захисникам. 

«Зараз ми живемо в такий час, що нам усім страшно. Але, кажу, кожен обходиться, як може і все-одно хлопцям треба допомагати. Кожен як може, так і допомагає, кожен виконує свою роботу», - впевнений начальник колісного цеху Локомотиворемонтного заводу Микола Малецький.

 Попри те, що у більшості комунальних підприємств є чимало вільних вакансій через брак кадрів, а попереду ще опалювальний сезон, франківські комунальники таки зібралися у поїздку на схід. Директор Департаменту інфраструктури каже, до осінньо-зимового періоду місто підготують. Відмовити у допомозі захисникам на передових позиціях неможливо.    

 «Дякуємо нашим працівникам, що знову зголосилися на цю поїздку, тому що бажаючих не так вже і багато. І нам зараз дуже сильно потрібні працівники так само і в Івано-Франківську, тому що іде активна підготовка до опалювального сезону, особливо «Теплокомуненерго», наше підприємство «Комфортний дім», яке займається внутрішніми мережами, так само і водоканал. Але знайшлися люди і попередньо на місяць часу їдуть в Донецьку область», - розповів заступник міського голови, директор Департаменту інфраструктури, комунальної та житлової політики Михайло Смушак.

У чергову поїздку на схід будувати фортифікаційні споруди для наших захисників вирушили працівники КП «Муніципальна дорожня компанія», «Теплокомуненерго», Івано-Франківськводоекотехпром», «Полігон - ТПВ», «Ритуальна служба», «Електроавтотранс», «Комфортний дім», КП «Благоустрій», Локомотиворемонтний завод, і, власне, працівники відомчого Департаменту інфраструктури.

«Бачите, ворог наступає і на цьому напрямку треба поміч нашим захисникам. Тому місто допомагає, місто постійно долучається до робіт. І зараз чергова делегація їде будувати там фортифікаційні споруди. Бажаю тільки мирної, спокійної поїздки і повернутися всім. - (Як там оцінюють їх роботу?- ред.) - Дуже добре, франківців дуже хочуть, кажуть, що якісно роблять. Не формально підходять, хлопці розуміють, що в тих окопах, які вони побудують, завтра буде брат, сват, рідний, односельчанин, тому вони підходять до цього з душею», - каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

До слова, за весь час поїздок наших комунальників до робіт із будівництва захисних об’єктів та споруд долучилися понад 300 комунальників. Ще понад 3 сотні працівників виконавчого комітету та комунальних підприємств громади вступили до лав Збройних сил України. На жаль, 9-ро загинули.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!