Ліквідацію та відчуження майна Посічанського монастиря просять визнати незаконними


До Господарського суду Івано-Франківської області із позовом звернулась фізична особа до Посічанського монастиря Матері Божої Знамення Української греко-католицької церкви про визнання недійсними двох пунктів статуту монастиря.

Про це Бліц-Інфо повідомили у пресслужбі Господарського суду. Позивач зазначає себе, як засновника юридичної особи - вищевказаного монастиря та вважає, що проти його волі ліквідовано «Знаменський монастир» та відчужено нерухоме майно – будівлю церкви «Воскресіння Христового» у селі Посіч Тисменицького району.

Вважаючи незаконними пункти статуту монастиря, що стосуються компетенції заснування чи скасування монастиря, а також переходу майна, що знаходилось у власності монастиря, до Єпархії, позивач просить визнати їх недійсними.

6 липня 2020 року суд порушив провадження у справі за вказаним позовом. Підготовче засідання суд призначив на 03 вересня 2020 року об 11:00 годині.

Детальніше з текстом ухвали  Господарського суду Івано-Франківської області від 06.07.2020 р. у справі №909/554/20 можна ознайомитись у ЄДРСР.

До теми: В прикарпатському селі поселились дев'ять монахів, яких Папа Римський покарав за екзорцизм

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!