Листоноша, яка привласнила чужу субсидію, заплатить штраф


Богородчанський районний суд виніс вирок щодо листоноші, яка привласнила чужу субсидію.

Обвинувачена у вересні 2019 була прийнята на посаду начальниці відділення поштового зв`язку у с. Богрівці Івано-Франківського району, пише газета Галичина.

У березні 2020 року управлінням соціального захисту населення Богородчанської районної державної адміністрації винесено рішення про призначення жительці с. Богрівки житлової субсидії на придбання твердого палива на 2020 рік в розмірі 4 048 грн 71 к.

Обвинувачена діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою особистого збагачення, привласнила ввірені їй бюджетні кошти в сумі 4 048 грн 71 к., які їй надані управлінням соціального захисту населення Богородчанської районної державної адміністрації для доставки жінці як житлової субсидії на придбання твердого палива, а у відомості особисто проставила підпис замість отримувачки, після чого надала до управління соціального захисту населення Богородчанської районної державної адміністрації талон №2/2601, згідно з яким нею доставлено вищевказані грошові кошти.

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України, визнала повністю, у вчиненому щиро розкаялась, підтвердила фактичні обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Обвинувачена пояснила, що з серпня 2019 року працювала листоношею у відділенні поштового зв`язку с. Богрівки, в подальшому переведена на посаду начальника відділення на період відпустки іншої працівниці по догляду за дитиною, з нею укладено договір про повну матеріальну відповідальність. Привласнила кошти, які були призначені для отримувачки, у зв`язку з тим, що хворіла і потребувала лікування, яке неодноразово проходила в лікувальному закладі. Власноручно поставила підпис навпроти прізвища отримувачки у відомості на виплату соціальних послуг у графі "підпис одержувача". Вказала, що після того, як було поставлено питання про невиплату субсидії, вона повернула отримувачці вказані кошти в повному обсязі. У вчиненому щиро розкаялася, пояснила що грошові кошти, які були призначені на виплату субсидії, вона мала намір витратити на придбання ліків. Просила суд суворо не карати та не позбавляти її можливості працювати на цій посаді, оскільки її чоловік не працює, не отримує пенсію, інших доходів, крім заробітної плати, вона не має.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України, та призначив їй остаточне покаранняу виді штрафу в розмірі 300 (триста) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 5 100 (п`ять тисяч сто) гривень без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!