Літав на дроні, мінував, відбивав ворожі атаки і сам штурмував. Історія "едельвейса" Івана Чорного


Магістр фізичного виховання, який живе і працює у Польщі. Таким Іван Чорний був до повномасштабного вторгнення. Тепер він - сапер, який літає на БПЛА і штурмує ворожі позиції.

За успішну операцію, коли віч-на-віч зіткнувся із майже десятком окупантів, пʼятьох із яких взяв у полон, бійця із позивним “Берлін” удостоїли найвищої державної відзнаки з присвоєнням звання Героя України.

"В Авдіївці було все. Тільки виходиш з посадки - потрапляєш під стрілецький вогонь. В мене була авантюрна ідея, але треба було робит, бо від цього залежало життя моє і усіх, хто був у посадці. Вдалося знищити велику кількість живої сили ворога. Командир привітав і сказав, що я отримаю "зірочку". А ще сказав, що мені передавав вітання Залужний. Я трішки не повірив, бо я звичайний солдат, а він Головнокомандувач. Зрозумів що сталося, аж на наступний день, коли мене подали на нагороду. Більше був шокований, що вийшов звідти живим і цілим, адже бій був 10 людей на одного. Заходили на годину, а вийшли за три дні", - розповідає воїн.

Про повернення на Батьківщину, службу в ТрО, воєнний досвід, цінні навики та наставників, бої за Авдіївку, отримання звання Героя, службу в “десятці” та особисту мотивацію - воїн розповів у новому відео з серії інтерв’ю із бійцями 10-ї ОГШБр, яку запустив Фонд підтримки гірсько-штурмової бригади “Едельвейс”.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!