Мер Калуша Ігор Насалик не збирається реагувати на відкритий лист журналістів


Нещодавно журналісти Калуша звернулися до міського голови Ігоря Насалика з приводу звільнення з посади відповідального секретаря газети «Дзвони Підгір’я» Людмили Пастушок.

«Вважаємо, що справжньою причиною звільнення Людмили Пастушок є не «систематичне порушення трудової дисципліни», а її професійна діяльність і намагання нового керівника  газети будь-що сподобатися міській  владі, у тому числі, «викидаючи»  з редакції людей, які дозволяють собі об’єктивно писати про реальні  проблеми міста, — йдеться у відкритому листі до міського голови і депутатів. — Вимагаємо від Калуської  міської ради на найближчому пленарному засіданні сесії міськради розглянути питання роботи редакції газети «Дзвони  Підгір’я», а саме: дати оцінку інформаційній  і кадровій політиці, яку проводить  призначений міським головою  в. о. головного редактора Кучерак М. Б.».

Учора під час зустрічі з журналістами міський голова прокоментував відкритого листа, пишуть "Вікна".

— А що коментувати? Ви сказали, щоб я виставляв це на сесію. Я це виставляти на сесію не буду. Тому що людина має 3-4 місяці, щоб продемонструвати свою роботу. Я не можу пояснити, коли прямий ефір, запросили усіх журналістів, і прийшли всі, а представників «Дзвонів Підгір’я» — не було, — Ігор Насалик пригадав прямий ефір на міському телебаченні 8 жовтня 2012 року.

Водночас, міський голова зазначив, що, будучи на місці головного редактора «Дзвонів Підгір’я», він першочергово обдумував би, як газеті платити менше податків. Адже за рік «Дзвони Підгір’я» сплачують 150-180 тис. гривень податків.