Мешканець Городенки крав газ в обхід лічильника


При демонтажі газового лічильника на повірку, в мешканця приватного будинку в Городенці газовики виявили незаконну врізку. Власник облаштував врізку у ввідний газопровід в обхід лічильника. І таким чином споживав необлікований газ.

Такими діями порушник не лише завдав суттєвих збитків підприємству, але й поставив під загрозу своє життя та життя мешканців. Оскільки самовільне втручання в систему газопостачання може призвести до витоків, накопичення газу і, як наслідок - вибуху. Завдяки вчасному виявленню такого факту, фахівцям «Івано-Франківськгазу» вдалося попередити аварійну ситуацію. А порушнику, згідно вимог законодавства, доведеться відшкодувати завдані збитки. Розмір відшкодування за таке порушення може складати від 200 до 300 тис. грн. Про це повідомляє прессслужба "Івано-Франківськгазу".

«Ми постійно здійснюємо перевірки для виявлення фактів крадіжок газу. Для цього застосовуємо як сучасне обладнання, так і проводимо аналітику обсягів споживання газу. Наприклад, якщо в якомусь домоволодінні обсяги споживання суттєво знизилися та не відповідають встановленим газовим приладам – є підстави провести перевірку», - розповідає комерційний директор АТ «Івано-Франківськгаз» Віктор Кедик.

Загалом з початку 2020 року  виявлено 43 втручання в лічильники газу та 5 несанкціонованих врізок.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!