Мешканець Тлумаччини віддав шахраям 151 тисячу гривень


Інтернет-шахраї пропонують віртуальні автомобілі за реальні гроші, надсилаючи кошти в якості передоплати чи завдатку довірливі громадяни ризикують залишитись і без них, і без транспортного засобу.

Декілька днів тому за допомогою до Івано-Франківського відділу поліції звернувся 44-річний мешканець Тлумацького району. За словами чоловіка, наприкінці минулого місяця на одному із інтернет-сайтів він знайшов оголошення про продаж автомобіля марки «Volkswagen T4».

Заявник зв’язався із автором оголошення, який назвався Олександром та домовився про купівлю транспортного засобу. Шахрай повідомив, що автомобіль на даний час знаходиться на кордоні іншої держави і для швидкого розмитнення запропонував потерпілому перерахувати на банківські рахунки близько 141 000 гривень. Чоловік, не роздумуючи, здійснив перерахунок вказаних коштів, щоб отримати омріяну автівку. Через декілька днів «псевдо» продавець ще раз зателефонував до заявника та повідомив, що транспортний засіб уже знаходиться в Україні, але необхідно ще 10 тисяч гривень для остаточного оформлення всіх відповідних документів. Після того, як чоловік перерахував вищевказану суму зв'язок з продавцем обірвався.

Потерпілий зрозумів, що його обшахрували і одразу ж звернувся до поліції.

Відомості за вказаним фактом внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство). Щоб не втрапити на гачок шахраїв, прикарпатські поліцейські радять бути уважними та не перераховувати кошти заздалегідь.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!