Мешканка Надвірнянщини через суд поновилась на роботі і отримає компенсацію


Суд зобов’язав селищну раду поновити на посаді та виплатити компенсацію мешканці Надвірнянського району.

Івано-Франківський окружний адміністративний суд прийняв рішення за позовом мешканки с. Лоєва, що у Надвірнянському районі.

Йдеться про скасування розпорядження щодо звільнення, а також про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу. Відповідач у справі – Делятинська селищна рада.

Розпорядження про звільнення за прогул було видано 2 квітня. Позивач не заперечує того факту, що в цей день вона не перебувала на робочому місці. Щодо поважності причин відзначає, що з 9 лютого по 31 березня як інвалід II – групи, була у відпустці без збереження заробітної плати строком 50 днів. З 23 березня по 1 квітня позивач перебувала на лікарняному. А з 2 квітня мала приступити до роботи, однак продовжила хворіти. Даний факт підтверджується копією листка непрацездатності виданого 02.04.2021.

«Вимушений прогул у зв`язку з незаконним звільненням становить 139 днів. Середній заробіток позивача за цей період становить 14337,85 грн.», - зазначається у висновках судового рішення.

Рішення суду може бути оскарженим в апеляційному порядку.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!