Мешканку Калущини вкусила змія


11 липня о 15:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що до Калуської центральної районної лікарні поступила жителька села Збора Калуського району, 1952 р. н. з діагнозом «укус змії». Стан потерпілої задовільний.

Про це інформує пресслужба управління ДСНС в Івано-Франківській області. 

Як відомо, в лісах Прикарпаття найчастіше зустрічається лісова гадюка. Натрапити на небезпечних плазунів можна в лісі під час збира­ння ягід чи грибів, а також в полі на сінокосі, чи на пасовищі, трапляються й випадки, коли змію можна побачити і на власному подвір’ї. Зазвичай плазуни тікають від людей, почувши кроки, стукіт, голоси, одразу ж ховаються в нори або відповзають якнайдалі. Але в спеку їхні відчуття притуплюються, вони не реагують на шум, стають лінивими та малорухливими, і тоді існує небезпека, що людина може натрапити на змію у природному середовищі будь-де.

При укусі змії категорично заборонено висмоктувати отруту з рани, припікати місце укусу чи розрізати його, щоб пустити кров, або ж накладати джгут на кінцівку, а припікання місця укусу може загрожувати інфікуванням, як і відсмоктування отрути.

Рана від укусу змії, як правило, не кровить. Тому перша допомога – це накласти на уражене місце стерильну антисептичну пов’язку. Обробляти рану не потрібно. Потерпілого треба якнайшвидше транспортувати до найближчого медичного закладу. Під час перевезення місце, на яке прийшовся укус, слід укласти на підвищення. Все решта – справа рук лікарів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!