Міська влада ще не вирішила чи буде площа Ринок пішохідною зоною


Комісія з безпеки руху вирішила, що на сьогоднішній день обмеження руху на Площі Ринок є недоцільним. Міськвиконком вирішив повернутись до питання згодом.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, інфомує коресопндент Бліц-Інфо.

Дане питання підняв депутат міської ради Володимир Чорноус. За словами депутата, ще 16 січня ним та його колегою Капустяком було піднято питання про вивчення можливості обмеження автомобільного руху на Площі Ринок аж до перетворення її на пішохідну зону.

Як повідомив директор департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак питання було розглянуте комісією з питань безпеки руху і комісія вирішила, що обмеження є недоцільним.

За словами  Руслана Гайди, питання потребує врахування багатьох нюансів, на сьогодні місто має приклад впровадження пішохідної зони на частині вулиці Незалежності (стометрівка), що супроводжується певними незручностями.

«Ми хочемо відремонтувати деякі дороги в центральній частині міста, вирішити все комплексно і тоді поставимо це питання знову», - зазначив Руслан Гайда.

В свою чергу Віктор Анушкевичус наголосив, що  за час Незалежності рух на Площі Ринок обмежили досить суттєво, проте питання залишається відкритим.