Микола Гавриляк: "Підтримаємо інформаційно будь-які дії в Франківську, але в жодному разі не братимемо на себе організацію чи координацію"


В одній із соцмереж популярна серед молоді група «Типовий Франківськ» проводила анонімне голосування щодо необхідності захоплення приміщення ОДА.
Після того, як за ідею проголосувало кілька сотень осіб, було визначено дату й час заплановано «заходу». А саме, о 21 годині 23 січня всі охочі мали зібратись під Івано-Фраківською ОДА.

У зазначений час біля будівлі зібралось близько 200 осіб. Та «планам» франківської молоді не судилось здійснитись. Адже на місце запланованої «події» не прибув організатор - Микола Гавриляк, знаний серед молоді громадський активіст та засновник пабліку «Типовий Франківськ». 

Молодий чоловік, який виступив на площі перед ОДА повідомив, що у телефонній розмові Микола Гавриляк повідомив, що він не готовий фізично взяти участь у цьому «дійстві» і знімає з себе всю відповідальність.

Розчаровані хлопці вирішили проголосити юнака івано-франківським «інтернет-тітушкою». Всі погодились. Також від молоді надійшла пропозиція перенести акцію під будинок самого «організатора».

Після цього присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих у Києві, заспівали гімн та розійшлись.

Як повідомив сам Микола Гавриляк, він не спілкувався ні з ким в телефонному режимі щодо акції та не виступав її організатором. На своїй сторонці соціальній мережі "Фейсбук" Гавриляк прокоментував публікацію та дав власну оцінку подіям. Публікуємо її повністю і без змін. 

"Редакторам і власникам видань, що мене знають: прошу не поширювати інформацію з бліцу, бо ні з ними, ні з уявним "молодим чоловіком" я по телефону не говорив і коментарі не давав. А тому вся стаття є брехнею і провокацією!
А оскільки на сторінках ТФ люди можуть вільно спілкуватись про будь-що, то я не можу вважатись організатором всіх їхніх ідей та задумів, хіба коли офіційно про це сам повідомляю. 

Окрім того, якщо хтось справді хоче написати статтю як журналіст, то можу надати коментар:

"Люди між собою обговорювали тему бездіяльності лідерів опозиції та політиків у Франківську. Після цього, один з наших підписників дав на публікацію опитування про готовність підтримувати рішучі дії. Оскільки було декілька сотень людей, що обрали позитивний варіант, то інший наш підписник подав ідею не гаяти часу і йти під ОДА. Мої адміністратори (я сам взагалі не був за комп*ютером і дізнався про все, коли вже люди були під ОДА.) одразу ж написали, що підтримаємо інформаційно будь-які дії в Франківську, але в жодному разі не братимемо на себе організацію чи координацію."