На Богородчанщині держвиконавець незаконно зняв арешт з майна


Прикарпатські поліцейські повідомили про підозру держвиконавцю, який незаконно зняв арешт з рухомого майна За скоєне фігуранту загрожує до шести років позбавлення волі.

Протиправну діяльність державного виконавця задокументували співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі Богородчанськими слідчими за процесуальним керівництвом Івано-Франківської окружної прокуратури.

В ході досудового розслідування правоохоронцями встановлено, що 27-річний мешканець Прикарпаття, перебуваючи на посаді старшого державного виконавця одного із районних відділів державної виконавчої служби в області, за допомогою власного ключа та логіна, несанкціоновано змінив відомості в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна щодо боржника у виконавчому провадженні, тим самим унеможливив в подальшому виконання рішення суду відносно стягнення боргу з боржника.

Зловмиснику слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України.

Йдеться про несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!