На Коломийщині тракторист підробив собі посвідчення водія


Так, в травні 2021 року за окремим фактом Коломийським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Івано–Франківській області після вилучення підробленого посвідчення тракториста-машиніста відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області доводить до відома населяння краю: згідно з чинним законодавством окремі функції у системі інженерно-технічного забезпечення агропромислового комплексу – зокрема, реєстрації та обліку машин, видачі посвідчень тракториста-машиніста – покладені на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захист споживачів. На Прикарпатті дані повноваження виконує Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Для реєстрації, перереєстрації чи зняття з обліку сільськогосподарської техніки фізичним або юридичним особам необхідно звернутись до працівників сектору реєстрації сільськогосподарської техніки Головного управління Держпродспоживслужби в області із визначеним переліком документів (перелік документів (адреси, контактні телефони спеціалістів та перелік документів можна знайти на сайті Головного управління за посиланням.

Посвідчення на право керування тракторами та іншими машинами видається особам, які пройшли медичний огляд у порядку, встановленому МОЗ, професійну підготовку (перепідготовку або підвищення кваліфікації) відповідно до навчальних планів і програм, а також склали теоретичний і практичний іспити (під час теоретичного іспиту перевіряються знання правил дорожнього руху і технічної експлуатації машин, під час практичного іспиту перевіряються навички керування машинами тих категорій, які заявлені для отримання посвідчення).

Наголошуємо: посвідчення тракториста–машиніста можна отримати виключно в Головному управлінні Держпродспоживслужби після відповідного навчання та іспитів!

Остерігайтесь шахраїв та дотримуйтесь норм закону!

У випадку наявності інформації про зловживання, фальсифікацію посвідчень тракториста-машиніста чи інші шахрайські дії – звертайтесь до Національної поліції – тел. 102.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!