На Франківщині розпочали облік диких тварин


Щорічний облік тварин у лісах Прикарпаття здійснюється мисливськими господарствами, користувачами мисливських угідь з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області.

Підрахунок диких тварин відбувається шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках, шумового прогону, підрахунку слідів на сніговому покриві.

На підставі результатів таксації визначається щільність тварин у природних умовах, норми регулювання їх чисельності та ухвалюється рішення про дозвіл на полювання або його заборону на наступний сезон у мисливських угіддях.

Таксація здійснюється за участю працівників Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства, державних лісових господарств, представників Держпродспоживслужби, управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА.

Нагадаємо, на даний час веденням мисливського господарства на території Івано-Франківської області займаються 58 користувачів мисливських угідь різної форми власності на загальній площі понад 750 тис.га.

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!