На Франківщині жоден заклад відпочинку не отримав дозвіл на роботу у літньому сезоні 2021


На Франківщині жоден заклад оздоровлення та відпочинку не отримав дозвіл на роботу у літньому сезоні 2021 року. Після проведення децентралізації самі громади відповідають за надання права місцевим туристичним комплексам на оздоровлення дітей та дорослих.

Про це Суспільному повідомив начальник управління держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський.

За його словами, готовність закладу до експлуатації підтверджує акт надання права на оздоровлення. Для цього керівництво територіальної громади скликає комісію з техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, до якої запрошують фахівців Держпродспоживслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, інспекції праці. Вони разом обстежують заклади відпочинку і оздоровлення та складають документ державного зразка форми 316/О. У нашій області жодного такого акту укладено на сьогодні не було.

"Ми зверталися до органів місцевого самоврядування Карпатської зони, щоб провести засідання комісій ТЕБ і НС. На жаль, громади не відгукнулися", — розповів представник Держпродспоживслужби.

4 серпня минає термін заборони роботи і усунення порушень відпочинкового комплексу "Таємниця Карпат" у селі Яблуниця. Віталій Фіглевський пояснив, за яких умов цей заклад може повернутися до роботи: "Якщо суб`єкт господарювання надішле нам подання про усунення порушень, буде ініційовано позаплановий захід державного нагляду і контролю у сфері безпечності харчових продуктів. Наші інспектори ще раз виїдуть на місце пересвідчитися, що цей суб`єкт усунув ті недоліки, які були вказані у приписі. Обов’язково буде проведене бактеріологічне обстеження води, змивів і харчових продуктів, перевірено проходження працівниками медоглядів та гігієнічного навчання".

Нагадаємо, 17 липня у відпочинковий комплекс "Таємниця Карпат"на спортивні збори приїхали 243 дитини, 22 батьків та 11 тренерів з Харківської, Чернігівської, Сумської, Вінницької і Київської областей. 22 липня 8 дітей і один дорослий потрапили із симптомами отруєння до Яремчанської лікарні.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!