На горі Піп Іван зіграли перформативну виставу "Бій за Україну"


На найвисокогірнішому пошуково-рятувальному пості, що на горі Піп Іван, Івано- Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка зіграв перформативну виставу "Бій за Україну».

До Дня Незалежності України Івано-Франківський національний академічний драматичний театр імені Івана Франка провів найвисокогірнішу перформативну виставу в рамках благодійного мистецького проєкту «Бій за Україну» на вершині гори Піп Іван.

Реалізація відбулася у партнерстві з Прикарпатським Національним Університетом Ім. В.Стефаника та за підтримки Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

“Бій за Україну“ поставив народний артист України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка Ростислав Держипільський.

Вистава складається з кращих зразків світової духовної класики, автентичних гуцульських творів, перформативно-театральної містерії за творами Тараса Шевченка, Василя Стефаника, Марії Матіос та українських патріотичних пісень. В ході постановки вистави було відзначено важливу роль ДСНС в умовах війни.

«Поряд з воїнами ЗСУ тримають свій фронт рятувальники ДСНС. Від початку війни вони невпинно й героїчно намагаються вберегти життя українців іноді ціною власного життя. Вони живуть одне життя - рятують тисячі. Вони - воїни без зброї, які першими прибувають на місця влучання російських ракет та їхніх уламків.В епіцентр руйнувань часто мають іти під загрозою нових обстрілів – адже від кожної секунди залежать життя людей.В умовах війни працівники Державної служби України з надзвичайних ситуацій працюють цілодобово: гасять займання, розбирають завали, проводячи пошукові роботи, укріплюють конструкції, щоб запобігти подальшим руйнуванням, знешкоджують артилерійські боєприпаси, що не розірвалися, та евакуйовують мирне населення”- пролунало з уст заслуженого артиста України, провідного актора театру Олексія Гнатковського.

Цьогоріч Прикарпатські рятувальники не тільки забезпечили безпеку артистів під час сходження на вершину,а і спільно з артистами виконали Державний гімн України.

Міжнародний науковий центр «Обсерваторія» (МНЦ) Прикарпатського та Варшавського університетів є одним із найбагатофункціональніших високогірних об’єктів. Адже, крім наукової складової, це ще й міжнародний центр з підготовки гірських рятувальників. Із щорічним, ставшим вже традиційним, втіленням під самими зорями артпроєкту йдеться також про унікальний мистецький напрямок діяльності МНЦ.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!