На Коломийщині п'яний пасажир вдарив поліцейського


Працівники поліції Коломийщини перевіряли документи у водія, а пасажиру це не сподобалось. Будучи напідпитку, чоловік раптово підійшов до поліцейського і вдарив в обличчя. Тепер йому загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це пише пресслужба прикарпатської поліції. 6 липня близько 00:20 за порушення правил дорожнього руху працівники сектору реагування патрульної поліції Коломийщини зупинили автомобіль "Opel Vectra" під керуванням 28-річного мешканця району.

У ході перевірки документів водія, з транспортного засобу вийшов пасажир, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння і поводив себе зухвало.

На зауваження інспекторів 31-річний мешканець району не реагував, натомість чоловік підійшов до поліцейського і раптово вдарив та втік. Далеко втекти порушнику не вдалося, бо через декілька годин його затримали правоохоронці.

Чоловік був напідпитку – 1,1 проміле.

"У результаті інциденту 30-річного поліцейського госпіталізовано до лікарні з тілесними ушкодженнями у вигляді закритої черепно-мозкової травми, струсу головного мозку та забійної рани нижньої губи. Зловмисника затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Слідчі кваліфікували дії нападника за ч. 2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків) Кримінального кодексу України. За скоєне затриманому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк. Вирішується питання повідомлення про підозру зловмиснику. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід", - кажуть у поліції.

У ході досудового розслідування будуть встановлені обставини кримінального правопорушення.

Наголошуємо, що за опір та напад на поліцейського під час виконання службових обов’язків загрожує кримінальна відповідальність.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!