На Коломийщині перебуває делегація Бартошицького і Здунськовольського повітів (Республіка Польща)


На виконання Указу Президента України В.Ф.Януковича, Постанови Кабінету Міністрів України з питань інтеграції України в Європейську спільноту з 20 по 24 серпня 2013 року на Коломийщині перебуває делегація Бартошицького і Здунськовольського повітів (Республіка Польща).

20 серпня в Коломийській районній державній адміністрації відбулась прес-конференція за участю голови Коломийської районної державної адміністрації М.М. Негрича та голови Коломийської районної ради Б.В. Болюком, під час якої підписано партнерську угоду про співпрацю між Коломийською районною державною адміністрацією, Коломийською районною радою та Староством повітовим Здунської Волі.

У привітальному слові голова Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрич відзначив, що Президент України В.Ф.Янукович підтвердив курс України на євроінтеграцію на саміті Україна-Європейський Союз в Брюселі, а також те, що Президент України підписав Указ про виконання умов ЄС, необхідних для підписання угоди з Європейським Союзом.

Делегація з Бартошицького повіту на чолі з старостою Войцехом Прокоцьким та делегація  ЗдунськоВольського повіту на чолі з старостою Войцехом Рихліком відвідала музей Писанкового розпису – єдиний музей писанок у світі та Національний Музей Народного Мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Й.Кобринського.

Бартошицький повіт є давнім партнером Коломийського району. Співпраця розпочалась ще в 2009 році з підписання партнерської угоди. З того часу активно співпрацює в галузі освіти, культури, місцевого самоврядування. Щороку відбувається обмін делегаціями, мистецьким колективами. В 2012 році делегація Бартошицького повіту взяла участь в ХІІІ Міжнародному фольклорно-етнографічному фестивалі «Коломийка», який відбувся в селі Королівка Коломийського району. Вже стало традицією, що делегація Коломийщини приймає участь в фестивалі української культури "ЕКОЛОМИЯ", який проходить на базі української гімназії-ліцею міста Гурове Ілавецьке Бартошицького повіту. В липні цього року фестиваль "ЕКОЛОМИЯ" відкривали муніципальний оркестр народних інструментів «Гуцулія» відділу культури і туризму Коломийської районної державної адміністрації  та жіночий вокальний ансамбль «Яворина» села Раківчик. Здійснюється співпраця і в галузі місцевого самоврядування: депутати Коломийської районної ради і ради Бартошицького повіту неодноразово проводили робочі зустрічі як на території Коломийщини, так і на території Бартошицького повіту.