На Одещині працівник ТЦК вимагав 300 літрів пального за довідку про "бронь"


У якості винагороди за бронювання від мобілізації працівник одного з територіальних центрів комплектування Одеської області вимагав у чоловіка 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті. За відмову погрожував відправленням в зону бойових дій.

Правоохоронці встановили, що працівник територіального центру комплектування та соціальної підтримки вимагав з жителя Подільського району "винагороду" за сприяння у видачі довідки про бронювання від мобілізації. Зокрема він хотів отримати 300 літрів пального або вартість вказаного об’єму пального у грошовому еквіваленті, а у разі відмови погрожував відправленням в зону бойових дій. Про це повідомили у Подільському районному управлінні поліції Одещини.

Правопорушника затримали під час оборудки: він передав заздалегідь підготовлене ним тимчасове посвідчення військовозобов’язаного і отримав за цю «послугу» гроші в сумі 15 тисяч гривень.

«Слід зазначити, що громадянин, якому військовий створював штучні перешкоди та вимагав винагороду, працює на підприємстві критичної інфраструктури і мав законне право на відстрочку від призову на військову службу за мобілізацією. Проте, зловмисник переконував чоловіка, що видача цієї довідки залежить саме від нього. Слідчі повідомили фігуранту про підозру в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди. Цей злочин кваліфікується за частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. За клопотанням поліцейських суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають», - повідомив начальник Подільського районного управління поліції Олег Жуковський.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!