На Прикаратті нарахували 41 нелегальну АЗС, більше лише у Львівській та Одеській областях - НАУ


Майже чверть усіх нелегальних АЗС працюють на Львівщині, ще по 10% припадає на Одеську й Івано-Франківську області.

Нафтогазова асоціація України оновила дані інтерактивного ресурсу PerevirAZS.info, куди надходять скарги про роботу АЗС з ознаками порушення законодавства. Про це йдеться в повідомленні НАУ.

Так, станом на вересень 2024 кількість АЗС з ознаками нелегальної діяльності в Україні знову зросла і досягла 419. Лідерами за кількістю таких станцій стали Львівська область – 98 АЗС (23%), Одеська – 42 АЗС (10%) та Івано-Франківська – 41 АЗС (10%).

"В умовах війни легальні оператори нафтогазового ринку стикаються з величезними труднощами. Вони не лише сплачують податки, а й додатково підтримують сили оборони України, що наразі є трендом всього сумлінного бізнесу. Водночас нелегальні гравці ринку продають контрафактне пальне, уникають сплати податків та ігнорують вимоги щодо безпеки як для оточуючих, так і для власних працівників. Це дозволяє їм пропонувати пальне за цінами іноді нижчими за собівартість, що створює недобросовісну конкуренцію та суттєво знижує надходження до бюджету", - прокоментував президент НАУ Ярослав Старовойтенко.

У НАУ додали, що звернулися до Кабінету міністрів, державної податкової служби та тимчасової слідчої комісії із закликом провести додаткові перевірки об’єктів, які можуть працювати з порушеннями.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!