На Прикарпатті чиновники хотіли "розпиляти" повеневі гроші. Завадила СБУ


Служба безпеки України попередила нецільове використання коштів, виділених з резервного фонду держбюджету для проведення невідкладних заходів із ліквідації наслідків руйнівної повені 2020 року на Івано-Франківщині.

Про це Бліц-Інфо повідомили в Управлінні СБУ в Івано-Франківській області.

Під час виконання заходів із захисту об’єктів критичної інфраструктури оперативники спецслужби встановили, що деякі посадовці органів державної влади і місцевого самоврядування Галицького та Косівського районів вносили недостовірні дані до переліку об’єктів, які потребують ремонту та відновлення.

У списках, зокрема, вказувались будівлі та споруди, що не постраждали внаслідок надзвичайної події. У ході перевірки було підтверджено внесення у кошторисні розрахунки товарів, робіт і послуг, які не відносяться до першочергових і не мають відношення до ліквідації наслідків повені.

Для недопущення державних збитків, СБ України проінформувала керівництво Галицької та Косівської райдержадміністрацій про виявлені порушення. Завдяки інформуванню СБУ Галицька РДА переглянула кошториси і зменшила їх на більше ніж 6,8 мільйона гривень, Косівська РДА – на 39 мільйонів гривень. Триває подальша перевірка використання посадовцями коштів, виділених на ліквідацію наслідків повені.

Як повідомила в коментарі Бліц-Інфо речниця обласного СБУ Марія Римар, у разі, якби посадовці здійснили непередбачені роботи за виділені для подолання наслідків повені кошти резервного фонду держбюджету, їх дії потрапили б під кваліфікацію ч. 2 ст. 210 ККУ «Нецільове використання бюджетних коштів, здійснення видатків бюджету чи надання кредитів з бюджету без встановлених бюджетних призначень або з їх перевищенням», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін до шести років.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!