На Прикарпатті онлайн–шахрай видурив від людей близько 100 тисяч гривень


Мешканець Коломиї ошукав щонайменше 20 осіб. Потерпілі переслали зловмиснику близько 100 тисяч гривень за комп'ютерну техніку, але товар не отримали.

За скоєне фігуранту загрожує до 8-ми років ув’язнення.

Протиправні дії 33-річного коломиянина викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з коломийськими поліцейськими. Як встановили правоохоронці, під час воєнного стану зловмисник шахрайським способом видурював гроші у громадян, а саме здійснював продаж неіснуючих товарів через Інтернет. Йдеться про комп’ютерну, побутову техніку та комплектуючі деталі до них.

Підозрюваний створив сайт в мережі, де розмістив оголошення про продаж неіснуючої комп’ютерної та побутової техніки. А далі - входив у довіру потенційним покупцям. Потерпілі скидали шахраєві завдатки за техніку, однак товар так і не отримали. Так, аферист отримав від людей близько 100 тисяч гривень. Під час обшуку в помешканні фігуранта виявлено та вилучено мобільні телефони, сім-карти, банківські платіжні карти ноутбуки, чорнові записи та інші речові докази його злочинної діяльності.

Зловмиснику слідчі повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. За скоєне підозрюваному загрожує покарання позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Коломийська окружна прокуратура.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!