На Прикарпатті повернули гроші засудженому, які відрахувала за комуналку адміністрація тюрми


Засуджений однією із виправних установ в Івано-Франківській області домігся повернення грошей, які відрахувала за комуналку адміністрація.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Офісу омбудсмена.

Зазначається, що у березні 2024 до уповноваженого з прав людини надійшло звернення засудженого щодо порушення його права на отримання соціальної допомоги у повному обсязі, бо адміністрація установи вираховувала витрати на утримання за надані житлово-комунальні та побутові послуги.

"За зверненням засудженого С. Уповноважений ініціював проведення перевірок, однак під час ретельного опрацювання отриманої за їх результатами інформації, детальним опрацюванням нормативно-правових актів, якими врегульований порядок відшкодування вартості витрат на утримання засуджених в установах виконання покарань, Уповноважений встановив порушення вимог статті 115 Кримінально-виконавчого кодексу України (далі – КВК України).

Ураховуючи наведене, Уповноважений у квітні 2024 року вніс Міністрові юстиції України подання про вжиття заходів невідкладних заходів щодо усунення порушення частини четвертої статті 115 КВК України стосовно засудженого С. та повернення неправомірно відрахованих коштів на його особовий рахунок", - йдеться у повідомленні.

В Офісі омбудсмена додали, що їхні вимоги міністерство юстиції виконало та повернули відраховані гроші засудженому.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!