Раптово помер відомий історик і краєзнавець з Івано-Франківщини


Вчора, 25 травня, від серцевого нападу помер відомий прикарпатський історик та краєзнавець Василь Романюк.

Василю Костянтиновичу було 64 роки. Про це повідомили на сайті Національного корпусу.

Василь Романюк, знаний на Прикарпатті краєзнавець, педагог, письменник-публіцист, член НСЖУ. 

Автор трилогії «Богові і Україні» та її другого, доповненого, видання про історію українського народу та його Церкви; трилогії «Місто між двома Бистрицями», приурочених до ювілеїв Івано-Франківська; історичного нарису «Підемо і приймемо хрещення» до 1025-ліття хрещення Руси-України; двох книг трилогії «Під покровом Богородиці» про історію містечка Богородчани і місцевої церкви; історичного нарису «Апостол єдності і віри» до 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького; книги «Сіймо, а збирати будем...» до 180-річчя видання «Русалки Дністрової»; краєзнавчого збірника «Жити з книгою»; книги «Пластунам, що не зламали своїх присяг»; автор опублікованих у пресі багатьох статей духовно-релігійної та історико-краєзнавчої тематики.

Друкувався в газетах «Самостійна Україна», «Культура і життя», «Галичина», «Нова Зоря», «Анонс-контракт» (Захід-пост), «Західний кур'єр», «Вечірній Івано-Франківськ», «Рідна земля», «Галицька Просвіта», «Галицький кореспондент», «Слово народу», «Богородчанський вісник», «Богоcity», «Краєзнавець Прикарпаття» та збірнику «Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Русалка Дністровая» - перша книга українською мовою в Галичині: загальнонаціональний та європейський контекст».

Василь Романюк - лауреат обласної премії ім. І. Вагилевича (2006), лауреат міської премії ім. І. Франка (2019) в галузі літератури. Він також посів друге місце на першому фестивалі «Червона рута» (в номінації «авторська пісня»).

Життєлюб, невиправний романтик. Виховав з дружиною двох синів.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!