На Прикарпатті ще є резерв у COVID-лікарнях, але хворих везуть до Львова


На Прикарпатті деякі медичні заклади, розраховані на лікування від COVID-19, не приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Пацієнтів госпіталізують у львівські медичні заклади.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

«Мені було прикро спілкуватись з директором швидкої, який розказував історію, що коли вони везли пацієнта в одну лікарню, де пишуть, що є місця, - їх насправді немає, привозять в другу – місць немає, в третю – місць немає, то пацієнта відвезли у Львів. Такі реальні випадки були позавчора», - стверджує Марцінків.

За його словами, для хворих на коронавірус є місця в районних центрах.

«Третина лікарень ще мають місця. Є резерв. Просто є небажання окремих керівників йти назустріч, є нерозуміння ситуації», - додав мер.

Він зауважив, що влада Івано-Франківська додатково розгорнула 135 ліжко-місць у пологовому центрі і майже всі вони зайняті. Обидві лікарні міста, які приймають хворих на коронавірус, теж заповнені. Тут лікують 647 пацієнтів. Поки Івано-Франківські медзаклади справляються, але необхідний резерв ліжок. Відтак, сьогодні очікують від обласної влади виконання домовленостей щодо розгортання ще 110 ліжко-місць на двох поверхах в обласному кардіоцентрі, який знаходиться біля Центральної міської клінічної лікарні (ЦМКЛ). Там хворі лежать у коридорах.

«Основна проблема – це кисень. Є палати, які обладнані киснем. Щоб людині надати кисневу допомогу, ми виводимо трубки з тої палати, де немає місць. Задіяні їдальні та інші приміщення», - розповів Марцінків.

Як повідомили кореспонденту Укрінформу у Богородчанській ЦРЛ, мобільний госпіталь, який розгорнули на їхній території, ще не приймає пацієнтів, оскільки в лікарні є вільні ліжко-місця. Наразі тут розгорнули 250 ліжко-місць, госпіталізовані 213 хворих.

Раніше в Івано-Франківській ОДА повідомили про те, що Львівський госпіталь ветеранів у Винниках прийняв перших хворих на коронавірус з Прикарпаття.

Наразі COVID-хворих на Прикарпатті приймають 26 медичних закладів, де розгорнуті майже 4 тисячі ліжко-місць.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!